Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Forgácsok, avagy amikről csak ti tudhattok 1. - Three shadows

2008.08.22. 16:37 | fdave | 3 komment

 Mivel már jó régen volt képregényes vonatkozású posztunk, ezért kiötöltem valamit. Majd kommenteljetek, ha tetszik, akkor is ha tök fölösleges az egész. Szóval mivel már egy ideje a kepregeny.netre kerülnek fel a gyönyörűséges, aprólékos, barokkos körmondatokkal tarkított képregényes élményeim, így itt érhet az a vád gazdagon, hogy elsikkad ez a téma kicsikét. Ezért mi lenne, ha a knetes cikkek kiegészítéseit, illetve mindazt, amit oda valamilyen okból nem lehet, vagy felesleges lenne beleerőltetni, itt közölném. Ezek főleg képek, illetve innen onnan szedett interjúk, amelyeket én is felhasználok majd a cikkhez, vagy fontosak a történet megértéséhez. Lényeg a lényeg, hogy teljesebb képet kaptok az adott képregényről, ha itt is tiszteleteteket teszitek. Köszönöm.

Elsőként egy viszonylag ismeretlen graphic novellel kezdenék. A Three shadows című kötetet a Firstsecond adta ki, akiket raveon mutatott meg nekem. Ezúton is köszönöm neki ezt. :) A promo képeket anno olvasgatva, mint mindjárt ti is látni fogjátok, egyből felkeltette az érdeklődésemet, nem sokkal ezután pedig a pénztárcám is kinyílt. (na jó nem is nyílt ki, mert hát ugye volt az a "tiszavirágéletű", de annál jobb sarkított kockák pályázat...) Néhány oldalban nagyon erőteljes benyomást tett bennem, és ez a pár oldal annyira elkapja az amúgy egész történetre jellemző vidámságba bújtatott drámát, hogy öröm nézni. A kiadó honlapján található ízelítő 11 képből áll, stílszerűen a történet első 11 oldalát jelenti. Íme:

 

A történet tehát egy idilli környezetben éldegélő három tagú családról szól, ahol is a fiú körüli drámai bonyodalmak kerülnek középpontba. Nagyívű mese ez, illetve utazás, a szülők gondviselésének tökéletes prezentálása. Megható az egész, ahogy Joachimot védelmezik, valamint az állandó helytállás a kisfiú érdekében, szépen kivitelezve. A kötet amúgy is élvezhető lenne, ha nem tudnánk, hogy milyen apropóból készült, azonban a következő interjú elolvasása utána egyértelművé válik, hogy ki kicsoda a történetben. Én ezt már az olvasás előtt tudtam, és azt kell, hogy mondjam, hogy csak a tények tudatában szabad elolvasni a képregényt, mivel így lesz teljes a mondanivalója, így értjük meg ténylegesen azt, amit Cyril Pedrosa mondani akart. A rajzok, mint látjuk, rajzfilmszerűek, nem hiába, hisz Pedrosa a rajzfilmek világából érkezett. Na de az interjú, melyet a newsarama.com készített vele, a poszt legvégén található linkre kattintva érhetitek el. Lustáknak elárulom, hogy Pedrosa közeli barátainak gyereke halt meg, és az ő emlékére készült el a Three Shadows. Itt a kiragadott részlet, ahol ténylegesen is ezt fejti ki Pedrosa:

"CP: It's a long story. A few years ago, some close friends of mine lost their little boy. Such a heart-wrenching tragedy makes no sense, and obviously that death left everyone around that family deeply shaken. The little boy's passing stirred in me feelings of terror that I had no idea I had, and it also made me aware of my absurd, hopeless and wholly unconscious desire to protect my own children at all costs from the "risks of life," which, paradoxically, include dying. Little by little, the feelings that had raged in me back then settled down, but I had no desire to talk about all this. But I write stories for a living, and the ideas came in spite of me, until I had to admit to myself that in a way, whether I liked it or not, I had to make a book about them."

A teljes interjút itt érhetitek el, a cikket meg nemsokára keressétek a kneten. Remélem nem hiábavaló volt ez a kis szösszenet, és lesz ez még jobb is, és szükségesebb is. :)

forum.newsarama.com/showthread.php

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr47627985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exactlee 2008.08.22. 19:12:07

Ez teljesen jó kezdeményezés. lehet mondjuk ami a kepregeny.netről kimaradt a címe. kreatív mi? :) Vagy esetleg nyesedék, forgács(ok).

fdave 2008.08.22. 20:43:14

Oké, köszi a tippeket. Már át is neveztem! :)

raveon 2008.08.22. 22:16:23

Jó ötlet. Nekem egyébként még mindig nem jött meg a Life Sucks.
süti beállítások módosítása