Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Tezuka rövidfilmek

2008.08.28. 09:09 | fdave | Szólj hozzá!

Az egyik (szerintem) legolvashatóbb animés oldal, az AnimeAddicts.hu nemrég elkezdte összegyűjteni Tezuka mester rövidfilmjeit. Gondolom senkinek sem kell bemutatni minden idők egyik legtermékenyebb mangakáját, számomra viszont eddig ez az oldala ismeretlen volt. Néhány perces, illetve ennél kicsit hosszabb filmeket szedhettek le a lejjebb található linkek segítségével, melyek többsége egyszerű ujjgyakorlat bár, de az animáció iránt rajongóknak kötelező darabok. A linkek elérése regisztrációt igényel, szóval irány először az animeaddicts weboldala: animeaddicts.hu/news.php

Osu (Male)

"Mindketten férfiak vagyunk, nem igaz?" - szólal meg egy rövid képi bevezető után mesélőnk. Egy-két kiragadott részlet felvillan a sötét képernyőn, és a képek kollázsából könnyen összerakjuk: egy kandúr monológját halljuk gazdájához. A férfi idegesen dobol a lábával és játszik ujjaival,...

animeaddicts.hu/downloads.php

Shizuku (Drop)

Tezuka Osamu rövidfilmje egy hajótörött emberről szól, aki tutaján utazik egymaga a hatalmas óceánon. Három vízcseppre szomjazik: mindkettő ott pihen az összetákolt tutaj ábrócrúdján, de egyáltalán nem olyan könnyű megszerezni őket, mint azt elsőre gondolnánk.

animeaddicts.hu/downloads.php

Ningyo (Mermaid)

"Ez egy fiú története, aki egy távoli országban élt, és aki szeretett álmodozni."

animeaddicts.hu/animecontent.php

Mori no Densetsu (Legend of the forest)

Tezuka Osamu filmjében – legalábbis primer olvasatban – egy repülőmókus, illetve az otthonául szolgáló erdő életét és történetét kísérhetjük végig. A történet kezdetén szemtanúi lehetünk, ahogy a helyi favágók kivágni készülnek a mókuscsalád otthonául szolgáló fát.

animeaddicts.hu/downloads.php

Muramasa

Egy vándorló szamuráj egy kardra bukkan, mely egy szalmabábuba szúrva hever. Magához veszi a kardot és mivel kíváncsi, az milyen éles, szalmabábukon próbálja ki a kard élét. A kard mindet kettéhasítja. Különös dolog történik azonban. A szalmából készült testek ezután emberek holttesteivé változnak.

animeaddicts.hu/downloads.php

Tenrankai no E (Pictures at an Exhibition)

Tezuka Osamu ezen alkotását Muszorgszkij "Egy kiállítás képei" című zenekari műve köré építette fel. Az animében nem beszélnek, csak a Muszorgszkij-féle 10 zongoradarab átirata hallható, melyet Tomita Isao komponált és a Tokiói Szimfónikus Zenerak ad elő.

animeaddicts.hu/downloads.php

 

És végül de nem utolsósorban Push:

Tezuka ezen művét a 2. Nemzetközi Hiroshimai Animációs Fesztiválra készítette. Eredetileg a Legend of the Forrest-et szánta rá, de nem sikerült időben befejeznie, ezért rukkolt elő helyette ezzel a rövidke, 4 perces animével.

animeaddicts.hu/downloads.php

Egyenlőre ennyi, de remélem az ottani srácok folytatják a munkát, és tesznek még fel ilyen gyöngyszemeket. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr62637265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása