Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Német képregényes folyóiratok, és képregénymagazinok (online+offline)

2008.10.24. 10:35 | fdave | Szólj hozzá!

Németország egy jó nagy testhosszal jár előttünk minden tekintetben. Ez részemről nem Magyarország ledegradálása, egyszerűen csak ott azon túl, hogy elképesztő teret nyert a manga, illetve egyáltalán a külföldi képregények, szép számmal jelennek meg hazai alkotók művei is. Számomra érthetetlen módon szinte kivétel nélkül keményborítós albumok látnak napvilágot, amik persze az árak színvonalán is emelnek egy gyűszűnyit, de ezekről majd máskor. Most inkább egy csokorral gyűjtöttem nektek a német képregényes kiadványokból, amik kizárólag német/osztrák alkotók rövid történeteit gyűjtik egybe, illetve folyóiratokból, melyek talán egy kicsit a Panelra hajaznak. Bár sajnos eddig egyet sem foghattam még a kezembe, csak gondolom. :)

Kattints a továbbra, úgysincs most Knet!

Persze tudom, hogy ezeket közületek sokan csak nézegetni fogják, az előző posztban írtak miatt főként, de ígérem, hogy ha lesz egy kis időm, akkor néhányat fordítani is fogok. Szimplán csak amolyan képaláírásos módszerrel, ami már száz éve is ósdi volt. :)

A Kriminal Journal sejtésem szerint kizárólag képregényeket tartalmaz, és főként osztrák alkotók publikálnak benne. Mintaoldalak vannak lejjebb. Mivel a honlapjuk nem működik, lehet, hogy csak nálam, ezért kénytelen vagyok ilyen formában bemutatni ezt.

www.freibeutershop.de/shop/product_info.php

www.freibeutershop.de/shop/product_info.php

www.freibeutershop.de/shop/product_info.php

 

A Zack füzetek már a 112. számuknál tartanak. Ez már a töménytelen képregény mellett tartalmaz interjúkat, írásokat, jellemzően főként hazai (német) alkotókat kérdeznek benne. Érdekes olvasmány lehet.

www.comicradioshow.com/Article2777.html

 

Az Inkplosionnal régebben is szemeztem, de elkerülte a figyelmem, hogy ez online képregénymagazin. 34. számnál tart, és általában egyoldalas képregények kapnak benne helyet. A borítóra kattintva jönnek elő a képek, néhány egész érdekes, de persze a kis terjedelemből kifolyólag nem is egetrengetően jó képregények. Legalábbis egy része.

www.inkplosion.de/

 

A ComiXene már egy elég nagy múltra visszatekintő folyóirat. Nyomokban képregényekkel, de főként írásos módon próbál információkkal szolgálni a mindenkori képregényes helyzetről. Évi tíz szám, kétszer dupla terjedelemben.

www.comixene.de/

 

Az egyik legjobb német internetes oldal, a comicgate.de is jelentkezett már három kiadvánnyal. Ezek többsége ismert amerikai írókkal/rajzolókkal készült beszélgetéseket, remek írásokat, és ismét csak képregényeket tartalmaz. Egyébként emellett talán a splashcomics.de és a comic.de hasonlít legjobban a mi Knetünkre.

www.comicgate.de/content/view/958/65/

 

LOA egy 34. számnál tartó online képregényfüzet. Már többoldalas kis szösszenetekkel, melyek közül nem egy egész érdekes. A füzet borítójára kattintva jönnek elő a történetek. Fordítás talán egyszer, ehhez is.

www.comicwerk.de/

 

Mindezek mellett évente kiadnak egy évkönyvet, ami egy igen vaskos, kétszázvalahány oldalas kiadvány. Az árát is megkérik persze érte, de nagy valószínűséggel értékes könyv. Borítógaléria, és "leseprobe" a linken.

www.comic-i.com/aaa-icom/docs/icom_pub_jahrbuch.html

Jó szórakozást! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr46729482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása