Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Best of 2008

2009.01.08. 20:50 | fdave | Szólj hozzá!

Vettük a bátorságot, és összeütöttünk egy ütős, DÍJkiosztóval vegyített emlékezést!

A 2008-as év mindenkinek mást jelentett, persze, de raveon és a saját szemszögünkből, főként a blogra vonatkoztatva áttekinteném ezt a szépemlékű évet.

Imádom, ha páros az évszám, ezért vagyok kicsit depressziós, hogy most 2009-et kell írnom mindenhova. Ez a mindenhova főként az órakezdésnél a jegyzetfüzet margójára való felfirkantásban ki is merül, azért sokszor kell gondolkodnom, hogy melyik évben is járunk éppen. Na de annyi baj legyen.

2007. december 24-én elindult a blog, amit, mint pár poszttal lejjebb írtam is, főként az írásgyakorlás egy platformjának fogtam/fogom fel. Íródott is (jó)pár cikkféle képregény-, könyv-, animeajánlónak csúfolva. Aztán ezek kikoptak, elkezdtem a knetre firkálni, ezért haldokolt is bőven a Zongo, no de jött másik felem, raveon kolléga, és felrázta a dolgokat. Lett állandó rovatunk, úristen, ezt még ma sem hiszem el, tudva a labilis hozzáállásomat mindenhez. Köszönet érte itt is, ezt nem tudom elégszer leírni. :)

Ez a hozzáállás szerencsére nem áll három kedvenc hobbimnál: képregényolvasás, zenehallgatás és persze filmnézés újra. Az írás meg csak úgy jön magától, van, hogy leülök és egy értelmes bekezdést nem tudok monitorra vetni, a kötelezettségeket pedig inkább ijesztőnek veszem rám nézve. Ezt értsétek úgy, ahogy akarjátok, de így van. Tavaly merültem el igazán a képregények világában, és bár 2007-ben is olvasgattam, a véleményformáláshoz szükséges, valamennyire széleskörű ismeretek csak 2008-ban alakultak ki bennem. A fenéket, nem alakultak, ezeket szívtam magamba.

Eleinte idegesített a monitor képe, a szemem majd kisült egy honlap végigböngészése után, nem pedig ott olvasgatni, de szerencsére ez is változott. A papír képregényeket persze imádom, ez szóra sem érdemes, de lehetetlen naprakésznek lenni akárcsak egyetlen kiadó címeit illetően is scanek nélkül.

Raveon csatlakozása után a hosszabb írások főként az ő nevéhez fűződnek, én nagyon szeretem olvasni a képregényes élményeit. Az még idetartozik, hogy az ízlésünk elképesztően hasonló, a börzén nem találkoztunk, de mint kiderült, ugyanazokon a képregényeken filóztunk egymástól függetlenül, hogy megvegyük-e. Ennek a megvitatása jó móka volt. :)

Gyökerek vagyunk, nincs mentség, de jó érzés gyökérnek lenni, na! :)

A blognak az évben rengeteg funkciója volt, de elevickélt, és ez a fontos. A látogatottságért pedig nektek, olvasóknak mondunk köszönetet. Ha valaki kommentekkel is tudatta, hogy erre járt, annak pedig különösen. ;)

Szóval 2008. Nagyon jó év volt, de nem búcsúzhatunk el anélkül, hogy kedvenc témáinkban ne választanánk meg az év legjeit. Ez következik most, különválasztva a két gyökér véleményét!

2008...

Legjobb külföldi lemez:

raveon: Sheryl Crow: Detours

fdave: Stephen Malkmus - Real Emotional Trash


Legjobb külföldi dal:

Megegyezik a véleményünk, a nyertes a Time to pretend az MGMT zenekartól!

 

Legjobb klipp:

raveon: Gnarls Barkley - Going On

www.mtv.com/videos/gnarls-barkley/233066/going-on.jhtml

fdave: Hot Chip - Ready for the floor (tudom, hogy 2007. vége, de idén néztem rongyosra)
www.youtube.com/watch

 

Legjobb film:

raveon: The Dark Knight

fdave: The Dark Knight (de ha azt nem lehetne választani, akkor: Cloverfield)


Legjobb tévés műsor:

raveon: Kaliforgia

fdave: Gasztropuccs ismétlés



Legjobb ongoing képregény:

raveon: Scalped (Vertigo)

fdave: Goon (Dark Horse)

 

Legjobb mini:

raveon: Hellblazer presents: Chas - The Knowledge (Vertigo)

fdave: The Helm (DH), I kill giants (Image, januárban a befejező rész)


Legjobb GN:

raveon: Abandoned Cars (Fantagraphics)

fdave: The Alcoholic (Vertigo), de nekem tetszett a Joker (DC) is
 

Legjobb író:

raveon: Jason Aaron (Scalped)

fdave: Geoff Johns
 

Legjobb rajzoló:

raveon: M.K. Perker (Air)

fdave: Gary Frank
 

Legjobb új ongoing:

raveon: Gigantic (Dark Horse)

fdave: Echo, RASL
 

Legjobb képregény hazai alkotótól:

Közös nyertes: Spirál (Magvető)


Legjobb magyar kiadású képregény külföldi alkotótól:

raveon: Dominion (Fumax)

fdave: Metabárók kasztja (DV)

 

Legjobb szerzői kiadvány: Karantén, Charax

A díjak tehát kiosztva, de még hátravan az általunk alapított A DÍJ nyertesének neve/címe! :D

Dobpergést kérek.....

A 2008-as A DÍJ díjátadó ünnepség nyertese, ANDDÖVINNERÍZ, A DÍJ-díj goes to.....:

KARANTÉN - Menráth András!!!! Kongratulésönsz Andrasz! Gratulálunk az alkotónak! Remélhetőleg tud majd róla valamilyen úton-módon.

 

Ez volt hát az összegzés, remélem sokatokkal találkozunk idén, a mégleírniisszörnyű 2009-es évben! Eddig is sokat változtunk, ezután is sokat fogunk, én személy szerint megígérhetem, hogy ismét rengeteg új sorozatba kezdek, és frappáns címeket találok ki nekik. :) Ha nem, hát megkérdezlek Titeket!

Minden jót!

Sok szeretettel:

a két gyökér
 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr11866173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása