Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Egy kis Corto

2009.02.03. 14:28 | fdave | Szólj hozzá!

Emlékeztek még a Velencei mesére? Remélem igen, sőt azt is remélem, hogy megvan a polcon betárazva a Corto animációs film is. Ez utóbbi nekem nem annyira tetszett, de számtalanszor berakom a lejátszóba, hogy néhány jelenetet csak úgy a semmibe megnézzek újra és újra. Mert Corto az egyik leghangulatosabb és legkarakteresebb képregénykarakter Európában, kár, hogy kis hazánkban csak ilyen kevés kiadvány látott napvilágot. A fórumon már említettem, hogy a Velencei mese példányom szétment, amit egyrészt a sok lapozgatásnak tudok be, de azért azt is el lehet fogadni, hogy a kötése nem volt a megfelelő. Persze nehéz ekkora albumokat jól bekötni, de pl Lucky Luke képregény esetében ez a hiba nem áll fenn nálam.

Szóval vissza Corto Maltese-re. A neten eszméletlen sok dolgot lehet róla találni, informatív oldalakat ugyanúgy, mint nevét épp csak megejtőeket, én mégis más oldalakra szeretném felhívni a figyelmeteket. Semmi informálás, jólesik néha elveszni a képzőművészet remekeiben.

Először is egy olyan honlapot találtam, ami eredeti (vagy épp nem eredeti) alkotásokat árul. Többek között megtalálhatók Bilal alkotásai, vagy Hugo Pratt akvarelljei, vagy más technikával készült képei. www.desbois.com/edition.php#P

Most Pratt-re koncentrálva két link két nagyon szép képére: (a képekre kattintva nagyban látszódnak)

www.desbois.com/edition.php , www.desbois.com/edition.php

Aztán itt van még a www.spaziocm.com/ , ami főként Corto-s ajándéktárgyakkal foglalkozik. A bal oldaldobozban mindeképpen menjetek rá a Snow Globes feliratra! :) Corto Maltese hógömbben, ha pedig rákattintatok, körbe is forgatható. Elképesztő, miket nem generál a pénzéhség. (bár meg kell hagyni, ez a gömb kifejezetten jól sikerült, nem úgy, mint például egy fekvő Corto figura) De ha már rámentetek a honlapra, középen bejön egy könyvecske, ami limitált példányszámban készült, és így a képek alapján nagyon igényes kiadványnak tűnik. Nyilak segítségével bele lehet lapozni!

Még több Corto képregényt idehaza is!

Végezetül pedig még valami. Ha jól vettem ki, a Tango című kötethez anno csomagoltak egy cédét is, amin a Trio Esquina zenéje hallható. Netes "beszerzésekben" jártasaknak gondolom nem okoz megszerezni ezt az albumot, de mindenképpen érdemes, ugyanis a Corto képregények hangulatához tökéletesen passzoló számokat tartalmaz megspékelve stílszerűen egy kis harmonikával! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr49920238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása