Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Animációs filmajánló #2

2009.02.13. 17:51 | fdave | Szólj hozzá!

Ezen a hétvégén újra kedveskednek nekünk a tévécsatornák, hisz számtalan (na jó, azért van egy konkrét száma) animációs filmet vetítenek mindenki számára elérhető adókon. Először is a hétvége mindkét napján délelőttönként egész jó rajfilmeket lehet elcsípni. Aki eddig nem hallotta volna, szombat reggelente, sajnos általában változó időpontban elcsíphetőek Tintin kalandjai. A régi szinkronra nem emlékszem, de állítólag újra lett "hangolva", azt pedig soha nem fogom megérteni, hogy lett Milu neve Snowy. Na mindegy, a lényeg, hogy az oknyomozó riporter kalandjai újra képernyőn! Ugyanígy délelőtt, csak vasárnap 9:45-kor a második résszel jön a múlt héten kezdődött, és általam kellemes meglepetésként aposztrofált (hehe) Star Wars sorozat, A klónok háborúja.

De nem csak ezeket tudom ám ajánlani. A top hír ismét egy Ghibli alkotás, méghozzá a Yesterday - Vissza a gyerekkorba című. Folytatódik a Ghibli-sorozat, most megsúgom, hogy jövő héten a Yamada család következik. A Yesterday-t SEM láttam még, úgyhogy ugyanakkora meglepetés lesz nekem is, mint nektek, de van egy olyan érzésem, hogy akinek a múlt heti Pom Poko alatt a tanukik változtatható méretű herezacskói esetleg kiverték a biztosítékot (van ilyen?:D), azok most egy lassú folyású, elgondolkodtató történettel találkozhatnak. Néhány hsz a port.hu-ról:

"Az Only Yesterday-t elsősorban érettebb, komolyabb nézőközönségnek ajánlom. A lányok biztos jobban magukénak tudják tekinteni a történetet - lévén női főszereplő, - és a fiúknak lehet hogy lesznek benne furcsának tűnő részek, de érdemes a fiúknak is rászánniuk 120 percet a filmre, mert nyerhetnek egy kis betekintést a nők néha oly érthetetlen lelkébe is.
A film különlegessége, hogy a magyar Muzsikás együttes egy zenéje is előfordul benne, sőt, a szereplők meg is említik, hogy ez egy magyar együttes.", illetve "FONTOS!!! végén a felirat után folytatodik a film, Én azt hittem ez a vége :)". (TRAILER)

Az ajánló pedig a következő:

"Taeko Tokióban él, egy cégnek ír könyvismertetőket. Egy nap úgy dönt, szabadságot vesz ki és leutazik vidékre a sógorához. Örül, hogy végre kiszabadulhat a város nyüzsgéséből és élvezheti a vidék szépségét. A vonatút közben feltörnek benne gyerekkora elfeledett emlékei. Érzi, hogy a mostani élete így nincs rendben, s mikor az utolsó nap megkérdezik tőle, miért nem változtat az életén, rájön, hogy a boldogságához vezető út bejáratánál áll."

Végezetül egy különlegesség: szombaton délelőtt 9:00-kor leadja a Filmmúzeum Az eltüsszentett birodalmat! A kapcsoló elemeit tehát nem zugnyaldosni, és holnap nem későn felkelni! Üdv.

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3941399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása