Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Otaku Shakai

2009.04.21. 01:44 | fdave | Szólj hozzá!

Egyrészről nem szeretem látni, ahogy egy szubkultúra, mint mondjuk nálunk az anime/manga szcéna, elaprózódik, ezernyi honlapra széled szét, ahol mindenki újabb, lehetőleg minél nagyobb szeletet szeretne megkaparintani a maga módján, de másrészről üdítő látni, hogy ez az elaprózódás nem feltétlenül rossz dolog. Most először a Mondo és az AnimeStars jut eszembe, melyek közül mindkettő egész normális újságnak tűnik, több fantáziát én pont a nem nagykiadós háttérrel rendelkező AS-ben látok, míg gondolom mindkettő megél az eladásaikból.

Ehhez a kettőhöz jöhet hozzá egy új csapat új kiadványa, ami eddig csak neten elérhető, de nem titkolt szándékuk, hogy nyomtatott változatban is az olvasók elé tárják későbbi számaikat. Az OtakuShakai csapat különböző projektjeik mellett, melyek főleg anime felirat és manga honosítások, elkészítették saját újságjuk első számát, melyet remélhetőleg minél több fog követni. Maga a pdf kiadvány (képzavar?:D) küllemre elképesztő felkészültségről árulkodik, és bár a tartalomban még könnyen lehet kivetnivalót találni, érezni az innovációt és a munkát, amit belefektettek, és egy kis odafigyeléssel akár az említett két nagy név mellé is nőhet az újság. A tematikus dolgok nagyon jó ötletek egytől egyig, míg persze semmi nem hiányozhat, ami egy animefanatikust izgalomban tart. (Nem feltétlen ide jön, de például nálunk ez a csapat készíti a Dragon Ball Kai feliratokat is.)

A honlapon lejjebb görgetve ti is leszedhetitek, és olvashatjátok. ;)

otakushakai.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr491067665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása