Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Rövidhírek, 1. hét

2009.07.20. 11:36 | fdave | 1 komment

Címkék: képregény rövidhírek

Hírek röviden, különböző külföldi képregényes oldalakról összeollózva:

- Örömteli hír, hogy nemsokára érkezik a The Stuff of Legend című képregény következő, 52 oldalas száma. Érdemes róla tudni, hogy a régi mesék hangulatát tökéletesen hozó képregény gyönyörű oldalai mellett igen érdekfeszítő történettel operál: életre kelnek a gyerekszoba lakói, hogy A veszélyes utazásra induljanak. Mindezt 1944-ben. Az FCBD-re megjelent számot olvastam, és az alapján egyértelműen a jövő évi Eisner-díj várományosa. A kiadója a Th3rd World Studios, akiknek nem ez az egyetlen címük, én mégsem hallottam eddig róluk. A honlapjukon vizsgálódhattok, a newsaramára pedig már a második szám bepillantója is felkerült. Ide. Hoppá: most látom csak, hogy az egész FCBD-s kiadvány felkerült a netre, legálisan olvasható. Aki még nem tette meg, az most kezdje el, hogy ne kelljen annyit várnia a folytatásra, mint nekem. Ide kattintsatok.

- A német Reprodukt kiadó nemrég jelentette meg Guy Delisle Louis am Strand című "néma" képregényét, amit a maga ötvenvalahány oldalával bátran ajánlok mindenkinek. Apró panelekkel zsúfolt oldalakon, szavak nélkül bontakoznak ki a már több képregény főszereplőjeként is előfordult kis Louis kalandjai a strandon. Néhány kép a kiadó honlapján.

- A Dark Horse két új sorozattal is jelentkezett a héten: végre elkezdődött a Citizen Rex, illetve a Creepy antológia új első száma. Mindkettő ígéretes, némely honlapok pedig már oldalakat közöltek a nemsokára megjelenő Dethklok vs Goon képregényből is. Hát mit ne mondjak, elsőre nem ilyennek képzeltem, remélem azért olvasható lesz.

- A szeptemberben megjelenő Little Mouse Gets Ready című képregényről megérkezett az első kritika is. Jeff Smith a mű szerzője, és az aranyos rajzok, valamint gyermeki sztori miatt erősen várós. Már csak egy hónap, ha úgy vesszük. ;)

- Az X-factorral Peter David zseniális dolgokat művel, és mindezt a szépemlékű Madrox minivel kezdte el. A CBR interjúja az alkotóval, melyben beszélnek a terveiről, valamint a vízválasztó 50. számról.

-Végezetül egy cikk egy képregényről, amit jó lenne olvasni, de bizonyára pénzhiány miatt kimarad az életemből. (ezt azért még nem kiabáltam el) Britten and Brülightly, kellesz nekem.

Ennyi fért az első kiadásba, remélem tetszett. Jövő héten újra jövünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr121255438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raveon 2009.07.20. 13:11:29

Ez a német képregény nagyon jópofa. :) Amúgy jó az új rovat! :D
süti beállítások módosítása