Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

3x - 20th century boys I.

2009.02.02. 08:00 | fdave | Szólj hozzá!

Remélem jó sokan olvastátok már, vagy épp olvassátok ezt a mangát. Elképesztően szép emlékeket hagyott bennem első olvasásra, és a héten újra belekezdtem. Mert jó. Mert közel áll a tökéleteshez. A Vagabond-ot és a Blame!-et leszámítva nálam mindenképpen. Nem is jó. Tökéletes. Mert aki a Monster-t szereti, az ettől be fog sz@rni. Kezdjétek el Ti is újra, hogy legyen miről beszélgetni az elkövetkező jópár héten keresztül. :)

Akik olvasták, azok már tudják, hogy rengeteg zenekar, illetve zeneszám bukkan fel a mangában. E sorok írása közben még éppen, hogy elhagytam a negyedik epizódot, máris összeállhatott egy 3x az eddig említésre került zenékből. (Illetve négy gyűlt össze, de a negyediket, amit Kenji a karaoke esten még énekelt, egy anime, a Gatchaman betétdala)

Mivel is kezdhetnénk, mint az a cím, ami már a borítón, illetve a belső borítón belénkivódik: 20th century boys. Azért figyelitek, milyen szépen alapoztam meg az előző poszttal Marc Bolan, alias T. Rex blogba vonását, most már hallhatjuk is a kultikus és címadó dalt.

T.Rex - 20th century boy

 

Aztán következett ugye a békának csúfolt barát esküvője, amit after-afterparti címen karaoke követett. A haverok unszolására Kenji bele is kezdett: Stop the seasons in the sun.... Nos a youtube csodája, íme a híres japán dal. (ha valaki a hosszabb és nem élőt akarja, keressen rá, de annak förtelmes a videója)

Tube - Season in the sun

 

Mai nap utolsójaként a Rolling Stones-t üdvözölhetjük. Képzeljük el, hogy egy, a világ dolgaira épp rácsodálkozó japán kamaszfiúk épp befogják a hatvanas években sistergős rádión a Jumpin' jack flash-t. Meg hogy mendemondák keringenek valami többszázezres fesztiválról... Kell ennél több? Irány olvasni!

Rolling Stones - Jumpin' jack flash

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr91916690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása