Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

3x - Süt a nap, de egy kis borongós borongás még belefér

2009.04.09. 17:01 | fdave | Szólj hozzá!

Címkék: 3x

Sziasztok! Ismét eltelt egy hét, és nem véletlenül ígértem meg a múltkor, hogy érdekesebb videókkal térek vissza, ugyanis már akkor körvonalazódott fejemben a tovább után sorjázó klippek hada. Lesz külföldre (is) szakadt magyar zenekar nagyszerű videóval, egy egészen friss klippel jelentkező brit zenekar, illetve a jelenleg a lejátszómon állomásozó különleges francia csapat új kislemeze. Jó szórakozást!

Viszonylag régen történt már, hogy a magyar Viva tévén még létezett az AlternaViva műsor vasárnap esténként, illetve a metálos közönség étvágyát csillapító MegaWatt. Ezeket nézve, már nem emlékszem, pontosan melyikben, de ez legyen most mindegy, feltűnt egy magyar zenekar, az Idoru. Egy korai klippjüket adták épp, és egy kis időre rá már elég nagy névnek számítottak. Külföldi lemezmegjelenés, satöbbi, azóta úgy tudom újabb lemez, de lényeg a lényeg, a legeslegjobb klippjük mind a mai napig a Monochrome maradt. Hatalmas ötlet, nagyszerű megvalósítás, nem is kell több. Illetve de: nagyszerű dal!

The Idoru - Monochrome

 

A francia zenekarokkal nagyon jó viszonyt ápolok, szvsz rendkívül sok nagyszerű zenész él és játszik ott. Ezek közül az egyik legújabb felismerésem az Indochine zenekarhoz köthető, akiknek a korábbi munkáik megismerésével még adós vagyok, de az allmusic.com szerint már jónéhány albumon túlvannak. Idén, a már elég régóta tevékenykedő zenekar egy újabb albummal tért vissza La Republique des Meteors címmel. A francia zenetévék azóta elég erős rotációban játszák a Little Dolls-hoz készült videót, ami elég figyelemfelkeltőre sikerült a maga háborús betétjeivel, meg a kontrasztot jelentő színes bejátszásokkal!

Indochine - Little Dolls

 

Az eheti utolsó videóhoz nem szeretnék sokmindent hozzáfűzni. Erre a quart.hu klippajánlójában bukkantam, és bár nem vagyok a Kasabian legnagyobb rajongója, szívesen hallgatom a korábbi számaikat. Ez már egy új album előszele, ha jól tudom, és tényleg: ezt a videót ne hagyjátok ki! :)

Kasabian - Vlad the impaler

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr921056169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása