Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Képregényajánló #1

2009.07.21. 09:45 | fdave | 3 komment

Címkék: képregény képregényajánló

Elsőként kizárólag az általam jelenleg olvasott, eddig zseniális mangákról szólok, melyeket szégyen, nem szégyen, még papír alapon nemigen láttam. Valamelyikről cikk a kneten, amint lesz néhány szabad napom. ;)

Elsőként: Rumiko Takahasi nevét én egy életre megjegyeztem. Nem, nem az Inu Yasha miatt, hanem valamelyik Buborékhámozóban fellelhető cikk, illetve az épp elkezdett Ranma 1/2 manga kapcsán. Aztán ahogy szörfölgettem a neten, feltűnt egy régi sorozata, amin bőven látszik, hogy eljárt felette az idő, de Rumiko zsenialitását lehetetlen nem kiérezni belőle: Urusei Yatsura. Egy srác, egy barátnő, földi haverok.... na meg földönkívüliek, elképesztően banális és vicces helyzetek, egy ugyancsak élien barátnő, a földi, társadalom szintjén elfogadott kapcsolatok teljes kifigurázása, és retró érzés minden mennyiségben. Számomra eddig abbahagyhatatlannak bizonyult, ám nem kesergek: oltári sok fejezet van még hátra. Némi háttérinfó a sorozatról itt, a mangakáról pedig itt. (Na jó, a sorozatot magát pedig itt találjátok.)

#2: Takahasi Cutomu neve a kizárólag magyar nyelvű képregényeket vásárlóknak az Élni! című egykötetes manga emlegetésekor lehet ismerős. Ő az, akinek van egy rakás zseniális műve, és talán pont az Élni! a leggyengébb: mondom ezt úgy, hogy az is kötelező vétel és nagyszerű olvasmány. A Blue Heavennel lett végleg kedvencem az alkotó, most azonban egy viszonylag új, és témájában az eddigiektől messze távol álló mangát ajánlok: a Tetsuwan Girl egy női baseball csapat viszontagságait meséli el, főként egyetlen lányra koncentrálva, nagyszerű forgatókönyvvel és rajzokkal, mindezeket pedig a háború és megszállás súlytotta Japánnal terhelve. Az első kötet alapján már nyilvánvaló lesz, hogy a mangaka tipikus jegyei mára már annyira bejáratottak lettek, hogy képtelen hibázni. Gyönyörű és maradandó élmény. Infó, és maga a .

#3: Végül, hogy mást ne mondjak, abszolút STAR mangaka, az olyan intelligens és brilliáns kultművek, mint Pluto, Monster és 20th Century boys szerzője, Naoki Urasawa tavaly októberben a Kodanshánál indult sorozatát, a Billy Bat-et olvasom most nagy erőkkel. Nagyszerű nyomozós képregény, mellyel a Pluto-s tiszteletkört továbbvive ezúttal az eredeti Billy Bat képregények szerzőjének, a japán-amerikai Kevin Yamagatának állít emléket. Urasawa segítőtársa Nagasaki Takahasi, és elvileg az első könyv már ki is jött. Na persze nem itthon, hanem Japánban. Infók róla itt, olvasnivaló meg emitt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr921255007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raveon 2009.07.22. 09:08:51

Ilyen sportmangát majd én is akarok olvasni. Főzős manga mellett. :)

fdave 2009.07.22. 10:07:27

Érzek némi iróniát ebben rave! :D De ez nem sportmanga, legalábbis nem akartam, hogy ez jöjjön le a mondandómból. :)

raveon 2009.07.22. 13:04:14

Ami a sportmangát illeti, abban nincs irónia, szeretem a sportfilmeket is. A főzőmanga meg annyira hülyén hangzik, hogy tényleg kiváncsi vagyok miből áll egy olyan. :D
süti beállítások módosítása