Friss topikok

  • Chavez: A dinnye igazi, vagy a készlet része vajon? (2010.08.22. 16:06) Figurák 2.
  • Chavez: Lájk (2010.07.26. 01:19) 35 mozi 2 percben, azaz 35mm
  • Chavez: Jelentem, megnéztem a trélert. :) Egy szót se értettem belőle. :D (2010.07.26. 01:15) Heaven's Door
  • raveon: Hé, csinálj valamit a knetes privátlehetőségeddel, mert nem tudok sunyiba üzenetet küldeni neked! :D (2010.07.04. 08:00) Fujiko Coffee
  • Chavez: Hehe, tök jó. :) Jó lenne tudni, hogy miket beszéltek, úgy nyilván több értelmet nyerne. De techni... (2010.06.02. 16:16) Egy új tehetség

ZONGO BLOG

Képregény, zene, minden

Lupin III - új sorozat!

2012.03.15. 13:19 | fdave | Szólj hozzá!

Címkék: lupin woman named fujiko mine

2012 egy jó év lesz (nekem, nekünk), ez már előre borítékolható. Most gondoljatok bele: volt már egy Lupin III special (itt írtam róla), Shinichiro Watanabe új animével jelentkezik a tavasszal, és... (dobpergést kérek...) április 4-től ÚJ LUPIN III SOROZAT INDUL!!!

Így igaz, a hír már visszavonhatatlan: alig egy hónap múlva indul az új széria, amire legutóbb majd harminc évvel ezelőtt volt példa. A sorozat tervét már a legutóbbi speciál idején rebesgették, de aztán gyorsan meg is érkezett a cáfolat. Idén 40 éves ugyanis Lupin III, mint animekarakter (rejtély, hogy honnan számítják ezt a 40 évet, mert tavaly lett volna szerintem az ideje), a sorozat ennek az évfordulónak állít emléket. A hivatalos ünnepélyen vetítenek le egy promóvideót ami (és ez volt a félreértések oka), elvileg az új sorozat pilotja lesz / lett.

Az új sorozat a hangzatos Lupin the Third: A Woman named Fujiko Mine címet viseli, és 13 részes lesz. Az még kérdéses, hogy ez a 13 rész egy összefüggő történetet mesél-e el, vagy pedig a korábbi szériákhoz hasonlóan minden rész más és más lesz, a címből minden esetre biztosra vehetjük, hogy Fujiko ezúttal több lesz holmi eye-candy karakternél. A legutóbbi speciálokkal egyébként pont az volt a bajom, hogy Fujikot érdemtelenül hanyagolták, miközben (szerintem) az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező karakterről beszélünk. A tökéletes femme fatale, néhány kis csavarral: kizárt, hogy ne lehetne csak az ő karakterére fókuszálva egy sorozatot megtölteni.


Ha egy csaj kerül a középpontba, akkor ehhez egy női rendező is dukál. Az új szériát Sayo Yamamoto dirigálja, aki egy a kevés női animerendező közül, korábbi animéje a Michiko and Hatchin elég ígéretesnek tűnik, így talán nincs okunk félelemre. További érdekességek, hogy a karakterdizájnt a Redline-t is jegyző Takeshi Koike szolgáltatja - akinek jó a memóriája, emlékezhet egy kb. egy éves videóra, amiről azt hittük, hogy a legutóbbi speciál promója lesz. A karakterrajzokat ott is Takeshi Koike készítette, és akkor azt mondtam, hogy egyáltalán nem tetszik, teljesen különbözik attól a Lupin III-től, akit a rajzfilmekből megismertünk. Ez alapvetően nem baj, de azért ha hagyomány van (esetében kettő is, mert éppenséggel lehet az eredeti Monkey Punch manga rajzaihoz is hű), akkor ahhoz vagy így, vagy úgy, de ragaszkodni kell.

Nos, Koike a promókép alapján visszakanyarodik oda, ahonnan minden indult: Monkey Punch eredeti mangafolyamának rajzaihoz. Azok a történetek inkább szóltak felnőttebb olvasóközönségnek, így vélhetően a most kezdődő sorozat is ebben a szellemiségben készült. Anno, a pilot film, és az első sorozat is a manga alakjait használta (az epizódok nagy részét Isao Takahata és Hayao Miyazaki rendezték), és éppen azért is volt nagy szám a Castle of Cagliostro, mert ott szakítottak a készítők a radikálisabb megjelenítéssel, és egy, Miyazakihoz közelebb álló karakterdizájnt honosítottak meg. Az idei speciál például a Cagliostro alakjait vette alapul.

Az új sorozat tehát visszatér az alapokhoz, a képen Lupin III és Goemon például olyan, mintha Monkey Punch rajzasztaláról léptek volna le. Most, hogy már mindenki birtokában van a legfontosabb információknak, vajon melyik a következő legizgatóbb kérdés? Hát naná, hogy milyen zakója lesz kedvenc mestertolvajunknak. Az eredeti zöld? Netán a későbbi (második sorozat) piros, esetleg a kissé fura rózsaszín? A kép alapján egyik sem: kék. Mivel mindegyik színhez passzintható egyfajta viselkedésmód, a kék elég diplomatikusnak tűnik. Aztán majd kiderül.

Szóval kétség sem férhet hozzá, hogy egy, a közelmúlt filmjeihez képest meglehetősen elütő hangulatú és képi világú sorozat elébe nézünk, de aki belelapozott már az eredeti mangába, vagy nézegette már Monkey Punch rajzait, az nagyjából tudja, mire számíthat. És ha már vizuális forradalom, bűn lenne a képeket másra bízni, mint a Redline direktorára! Nézzetek csak rá a hivatalos honlapra emitt! Az onnan kimentett képet pedig itt találjátok!

Egy rossz hír viszont akad: ezúttal nem Yuji Ohno szerzi a sorozat zenéjét.

Egyéb infók hamarosan!

Farkas Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://zongo.blog.hu/api/trackback/id/tr374318398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása